• Voor welke projecten

    Vragen wij uw hulp?

Activiteiten en Projecten

Hieronder treft u een groeiend overzicht aan van enkele activiteiten en projecten, die de vrienden van Humanitas Deventer al hebben gerealiseerd.

Lekker PasenLekker Pasen

Lekker Pasen

14 april 2022

Pasen was weer ouderwets zonder strenge Corona-maatregelen, ook bij ons woonzorgcentrum. Dat had de Paashaas goed begrepen, dus werd er bij de Vrienden van Humanitas een grote hoeveelheid paaseitjes geleverd om te verdelen onder alle bewoners!  Het bestuur ging vervolgens op zoek naar een leuke grappige verpakking en bezorgde enige tijd later zo’n 170 pakketjes vlak voor de Pasen op alle afdelingen.  Daar is met dank aan de medewerkers (bij de thee) een en ander verspreid.

Dankjewel Paashaas en dankjewel Vrienden die dit allemaal mogelijk maken

Deventer in de Pruikentijd!Deventer in de Pruikentijd!

Deventer in de Pruikentijd!

22 maart 2022
Van 23 maart tot 23 april is er een schitterende tentoonstelling te zien, in 2 delen beneden in de Gezellige Ruimte naast de Boulevard en rechts om de hoek tegenover de Ridderhof! Het is de meest recente tentoonstelling van de Deventer TerBorch Stichting en heet Deventer in de Pruikentijd.  Deze tentoonstelling heeft al veel media-belangstelling gehad en is gepresenteerd in de Centrum Bibliotheek en het Etty Hillesum lyceum locatie het Vlier.  Bij ons dierbare Woon- en Zorgcentrum Humanitas Deventer wordt de aftrap gegeven voor een rondreis langs meerdere WZC’s. Dus komt u allen, bewoners, familie, vrienden, buren, personeel etc. tot en met eind april gezellig langs bij deze schitterende tweedelige tentoonstelling!
Een voorproefje vindt u vast op deze website.
Overeenstemming met Stichting Fietsen Alle jarenOvereenstemming met Stichting Fietsen Alle jaren

Overeenstemming met Stichting Fietsen Alle jaren

01 februari 2022

Met veel plezier kan het bestuur iedereen meedelen dat we ook dit jaar 2022 tot overeenstemming zijn gekomen met de stichting Fietsen Alle jaren om een paar keer per week (bij voldoende deelname) door Deventer te gaan fietsen met onze bewoners!  Iedereen kan zich daarvoor aanmelden bij hun afdeling of de receptie. Er wordt dan een setje van 2 personen gemaakt en een datum geprikt. Vervolgens wordt er een vrijwilliger gezocht die de fietsriksja gaat fietsen! Op naar het mooie weer en naar veel fietsplezier de komende lente en zomer!

Kerst: dat verdient een bloemetjeKerst: dat verdient een bloemetje

Kerst: dat verdient een bloemetje

06 januari 2022

Wat hadden we als bestuur een gezellige middag, en wat waren er ontzettend leuke reacties! We wisten dat er wekelijks wel iets lekkers te smikkelen is bij de koffie, dus: wat dan? Hoe bereik je alle bewoners? Met welke gezellige attentie? En als blijk van waardering en met de hartelijke eindejaarsgroeten?
Met dank aan Intratuin Deventer werd het een mini-cyclaampje in een potje met onze naam erop! Door Corona wilden we niet bij alle circa 170 bewoners persoonlijk aankloppen, dus we brachten naar iedere afdeling de ons bekende aantallen. Er was gelukkig overal wel iemand bereid de plantjes (later) uit te reiken. Zie de foto van onze heerlijke middag: plantjes en potjes ophalen bij Intratuin, potjes beplakken met onze naam, plantjes in de potjes, kopje koffie erbij en dan kerstmutsen op en gaan met die banaan!

IJs van TalaminiIJs van Talamini

IJs van Talamini

21 oktober 2021

Tijdens de openingsdag van de Week tegen Eenzaamheid genaamd Kom-erbij-dagen vierde Humanitas meteen de Grootouderdag! En om die bijzondere dag, met heel veel muzikale vrolijkheid, nog gezelliger te maken boden de Vrienden van Humanitas iedere bewoner, bezoeker en medewerker ijs van Talamini aan. De prachtige foodtruck deelde honderden ijsjes uit!

Fietsriksja voor Humanitas Deventer!Fietsriksja voor Humanitas Deventer!

Fietsriksja voor Humanitas Deventer!

14 april 2021

SVH en Fietsen Alle Jaren Deventer hebben de handen ineen geslagen, zodat de bewoners van Humanitas toch weer de wind door hun haren kunnen voelen. Een ritje langs de IJssel, genieten van het voorjaarszonnetje, een kopje koffie op de Brink of even door je oude buurtje. Concreet betekent dit dat bewoners van Humanitas zich kunnen opgeven voor een ritje met de fietsriksja. Er zijn al veel ritjes gemaakt, de aanmeldingen stromen binnen. De actie is overduidelijk een groot succes. Het is duidelijk dat de bewoners van Humanitas snakken naar een uitje en dat is niet gek na deze lange periode van isolement. Voor hen zijn de ritjes gratis, de kosten komen voor rekening van de Vrienden van Humanitas. We hopen op een mooie zomer en najaar, zodat de fietsriksja nog lang ingezet kan worden. Onderstaande foto van de eerste rit heeft SVH ingelijst aangeboden aan de directeur van WZC Humanitas, Gea Sijpkes.

Wat lekkers bij de koffieWat lekkers bij de koffie

Wat lekkers bij de koffie

15 april 2020

Om bewoners en medewerkers van Humanitas een hart onder de riem te steken heeft Vrienden van Humanitas voor hen allen petit-fours laten bezorgen.

Spreek-luister-verbindingSpreek-luister-verbinding

Spreek-luister-verbinding

16 maart 2020

Door de Corona-crisis is het bezoeken van bewoners niet meer mogelijk. Humanitas heeft een ruimte ingericht waarin bewoners en bezoekers elkaar achter glas kunnen zien en een gesprek voeren. Die communicatie tussen bewoner en bezoeker gaat via een Spreek-Luister-Verbinding die Vrienden van Humanitas heeft geschonken.

Dagblad De StentorDagblad De Stentor

Dagblad De Stentor

05 januari 2020

De voorganger van Vrienden van Humanitas betaalde twee abonnementen op de Stentor voor de leestafel. Vrienden van Humanitas betaalt van nu af aan deze abonnementen

Help mee Humanitas Deventer te steunen. Dank u wel!

Vragen?

Voor nadere informatie over de Stichting Vrienden van WZC Humanitias Deventer of over het financieel steunen van de stichting kunt u bellen met de voorzitter, telefoon 063732 8445, of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2022 Stichting vrienden van Humanitas Deventer