Contact

De Stichting Vrienden van Woon- en zorgcentrum Humanitas te Deventer is op 23 oktober 2019 opgericht. Vrienden van Humanitas, zoals wij de stichting kortweg noemen, heeft de doelstelling overgenomen en aangepast aan de huidige tijd van de opgeheven Stichting Vrienden van Bejaardencentrum Humanitas. De nieuwe stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 76187438.

Het RSIN van Vrienden van Humanitas is: 860539192

De stichting is statutair gevestigd op het adres van het Woon- en zorgcentrum Humanitas: Radboudlaan 1, 7415 VA Deventer. Dat is ook het postadres van de Vrienden van Humanitas.


Wie zijn wij?

Hieronder kunt u zien wie wij zijn, te beginnen met het comité van aanbeveling en het bestuur van Vrienden van Humanitas Deventer.

Help mee Humanitas Deventer te steunen. Dank u wel!

Comité van aanbeveling

Vrienden van Humanitas hecht veel waarde aan haar Comité van Aanbeveling, dat bestaat uit mensen die met hun inzet en betrokkenheid, de bekendheid, uitstraling en slagvaardigheid van onze stichting kunnen vergroten.

De betrokkenheid van het Comité van Aanbeveling is voor Vrienden van Humanitas van groot belang en wij vinden het een eer dat deze prominente personen hun naam aan ons willen verbinden.  Zij stellen zich hier voor:

Christine Otten

'Ik ben Christine Otten, schrijver en theatermaker. Mijn moeder Doortje woonde de laatste paar jaar van haar leven in Humanitas was hier erg gelukkig. Ik voelde me ook heel erg thuis in Humanitas en was onder de indruk van de positieve persoonlijke aandacht en liefde voor de mensen, de ruimdenkendheid van zowel personeel als directie die zich uit in vernieuwende initiatieven zoals jongeren met een rugzakje een opleiding en thuis bieden tussen de ouderen. De weigering mensen in hokjes te stoppen, of af te schrijven. Iedereen doet mee. Vandaar dat ik na het overlijden van mijn moeder vorig jaar, graag betrokken blijf bij Humanitas, ook al woon ik in Amsterdam. Ik heb trouwens een verhaal geschreven over Humanitas.
Mochten jullie meer over mij en mijn moeder en Deventer willen lezen, dat raad ik jullie aan mijn boek Om adem te kunnen halen te lezen. Mijn nieuwste roman heet Een van ons, en speelt in de gevangenis. Mijn moeder was daarin zeer geïnteresseerd omdat ze vroeger met haar (amateur)toneelgezelschap in de gevangenis van Zutphen had gespeeld. de appel valt niet ver van de boom, zeg maar.'

Adriaan van Dis

Wie kent deze slogan niet “Hier is…. Adriaan van Dis”

Adriaan van Dis (16 december1946) is een Nederlandse auteur, journalist en televisiepresentator. Adriaan groeide op in Bergen, te midden van halfzussen en ouders met een Indische (oorlogs) geschiedenis. Hij debuteerde in 1983 als schrijver met de novelle Nathan Sid, dit boek is bekroond met het Gouden Ezelsoor. In de beginjaren negentig schreef hij een aantal reisromans, waaronder Het beloofde landen In Afrika. In 1994 verscheen de uiterst succesvolle roman Indische duinen, over een in Nederland geboren zoon van een Indische familie die wordt opgevoed in de sfeer van verzwegen leed. Dit boek werd bekroond met de Gouden Uil (1995) en de Trouw Publieksprijs en genomineerd voor de Libris-prijs, de AKO-prijs en de Aristeion-prijs. Daarna heeft hij nog vele boeken geschreven en zijn recentste werk is In het buitengebied (2017). De boeken van Adriaan van Dis zijn in vele talen vertaald.

De heer Van Dis heeft in de buurt van Deventer gewoond en kent Woon- Zorgcentrum Humanitas en draagt het WZH een warm hart toe.Jan Jaap Kolkman

Geboren in Deventer, is Jan Jaap op achttienjarige leeftijd economie gaan studeren in Rotterdam. Jan Jaap werkte na zijn studie bij ministeries en tussen 1992 en 2011 was hij directeur-eigenaar van een middelgroot adviesbureau in Amsterdam. Nadien werd hij stadsdeelwethouder in Rotterdam-Delfshaven en wethouder in Deventer. Tijdens zijn werk is Jan Jaap altijd actief geweest in maatschappelijke organisaties. Zo was hij onder meer oprichter van DOCK, een grote welzijnsorganisatie in de Randstad en voorzitter van Thuis op Straat, dat vooral jongeren kansen biedt in wijken, waarin toekomstperspectief niet vanzelfsprekend is.

In 2012 werd hij op verzoek van de cliëntenraad lid en later voorzitter van de Raad van Toezicht van Humanitas. Zijn grootouders van beide kanten zijn bewoner in Humanitas geweest, zijn moeder is dat nog steeds. In 2019 werd hij genomineerd voor de European Innovation of politics Award, voor zijn bestuurlijke betrokkenheid bij Humanitas als vernieuwende huisvester voor vele doelgroepen.

Help mee Humanitas Deventer te steunen. Dank u wel!

Het Bestuur van Vrienden van Humanitas Deventer bestaat uit:

Janine van Harsselaar-Timmer

Leuk dat ik me hier kort kan voorstellen! In 1963 ben ik in Deventer geboren als Janine Timmer, en sinds die tijd ben ik er getogen, en met liefde blijven wonen, terwijl ik de grootste mond had de wereld in te trekken. De wereld bekijken doe ik sinds 1985 heel graag als toerist met mijn man Henk van Harsselaar, en sinds 1993 gaat onze dochter Sabine vaak mee. Ruim 32 jaar heb ik gewerkt in allerlei Deventer bedrijven, het middelbaar onderwijs, en de Deventer en Overijsselse politiek. Daarnaast doe ik sinds mijn 16e jaar veel vrijwilligerswerk.
Ik vond het een eer om in 2018 gevraagd te worden bij WZC Humanitas mee te werken aan een nieuwe Stichting Vrienden. Vanwege het doel, de visie en missie hoefde ik niet lang na te denken om in juli 2021 het voorzitterschap te aanvaarden.

U kunt mij vinden op Facebook en LinkedIn, maar een persoonlijk gesprek is misschien veel leuker! Tot ziens en hartelijke groeten.

André Legerman

Mag ik mij even voorstellen? André Legerman, sinds 2007 met veel plezier woonachtig in Deventer. Geboren en getogen in Amsterdam, waar ik Economie heb gestudeerd. Die studie heb ik gefinancierd door part-time als boekhouder  te werken. Vandaar dat ik bijna altijd de penningmeester ben geweest als ik deelnam aan een stichtings-of verengingsbestuur. De laatste jaren heb ik mij geworpen op fotografie en houd ik mij incidenteel bezig met advieswerk op mijn voormalig vakgebied, projectmanagement. Daarnaast ben ik penningmeester van de stichting Leergeld Deventer. De strategie van Humanitas om naast de kerntaak van het woonzorgcentrum actief deel uit te maken van de buurt Keizerslanden spreekt mij zeer aan. Vandaar dat ik met plezier penningmeester ben van Vrienden van Humanitas.

Jan Henk van der Kolk

Jan Henk is contactpersoon vanuit het management van Humanitas Deventer. Daar is hij manager van Artius, het culturele podium voor de wijk Keizerslanden. Artius organiseert een reeks aan activiteiten op het gebied van kunst, cultuur, film, theater, lezingen en debat. Deze activiteiten zijn voor de bewoners van Woon- en zorgcentrum Humanitas, maar ook voor iedereen uit de wijk Keizerslanden te Deventer.

Vragen?

Voor nadere informatie over de Stichting Vrienden van WZC Humanitias Deventer of over het financieel steunen van de stichting kunt u bellen met de voorzitter, telefoon 063732 8445, of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© 2020 Stichting vrienden van Humanitas Deventer